Novosti nekretnine

Prevara sa nekretninama od skoro pola miliona evra?

Od
Povećajte ili smanjite font: Decrease font Enlarge font

U akciji ''Toplica'' uhapšena je višečlana organizovana kriminalna grupa, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila više krivičnih dela prevare, falsifikovanja isprave i zloupotreba službenog položaja, saopštio je juče MUP.
U akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, slobode su lišeni organizator kriminalne grupe Dejan M. (34), Igor P. (33), Dragan L. (50), Jožef F. (40), Ivana P. (27), Nada D. (42), Goran M. (36), Novica R. (43), Aleksandar B. i Mirko P. (39), svi iz Novog Sada.
Uhapšeni su i Igor G. (31) iz Sremske Mitrovice, Zoran S. (41) iz Futoga i Stojan P. (55) iz Nikšića.
Oni su kao organizovana kriminalna grupa, od februara do oktobra ove godine, na osnovu falsifikovanih ličnih karti i putnih isprava, registrovali preduzeća na teritoriji Novog Sada, Beograda i Sremske Mitrovice (IŽI, "Tajm 28", "Drag&Drop", "Johanes"). Predstavljajući se lažno, dovodili su u zabludu veći broj preduzeća s teritorije Srbije da im, na odloženo plaćanje, isporuče robu koju nisu imali nameru da plate. Potom su bez evidencije u poslovnim knjigama preduzeća tu robu prodavali za gotov novac, izbegavajući dalji kontakt s isporučiocima robe.
Organizatori i članovi ove grupe u pomenutom periodu su se, na osnovu falsifikovanih ugovora o kupoprodaji nekretnina, upisivali i kao vlasnici predmetnih nekretnina na teritoriji Novog Sada, koje su zatim nudili na prodaju. Na štetu pravnih lica s teritorije Srbije, kao i stvarnih vlasnika nekretnina na teritoriji Novog Sada, pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 50 miliona dinara.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati dežurnom istražnom sudiji Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Dnevnik.rsDetaljnije:  Posetite sajt

Tagovan kao:

Nema tagova za ovaj članak

Pretraga arhive

  • Email prijatelju Email prijatelju
  • Verzija ta štampu Verzija ta štampu
  • Tekst Tekst

Vaša ocena

0