Novosti nekretnine

Štrajk građevinara 8.septembra

Od
Povećajte ili smanjite font: Decrease font Enlarge font

Beograd -- Tri sindikata građevinara Srbije najavila su da će 8. septembra organizovati jednosatni štrajk upozorenja, nezadovoljni položajem zaposlenih u toj oblasti.

Štrajkači će od 10 do 11 sati prekinuti rad na radnim mestima ili će se zaposleni okupiti u krugu poslovnog prostora kod poslodavca.

Štrajk su najavila tri sindikata:

- Samostalni sindikat radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije,

- Granski sindikat građevinarstva, industrije građevinskog materijala, drvne industrije i putne privrede Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS)

- Granski sindikat građevinarstva, industrije građevinskog materijala, drvne industrije i putne privrede "Nezavisnost".

Sindikati zahtevaju pravo na dostojanstven rad i dostojanstven život, zaključenje Granskog kolektivnog ugovora, izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje neće umanjiti penzije i dovesti do nepovoljnih uslova za penzionisanje, redovne isplate zarada i doprinosa, strogo kažnjavanje rada na crno i nepoštovanja mera za bezbedan rad, ističe se u saopštenju.

Sindikati su pozvali svoje članove i zaposlene u sektoru građevinarstva i IGM da im se pridruže kako bi zajednički ostvarili svoje ciljeve, a socijalno odgovorne poslodavce da zaposlenima omoguće prekid rada od jednog časa.

Štrajkački zahtevi su upućeni ministarstvima i državnim institucijama koje nisu omogućile normalno privredno funkcionisanje građevinskih preduzeća, kao i društveno neodgovornim poslodavcima i asocijacijama.

Izvor: B92Detaljnije:  Posetite sajt

Tagovan kao:

Nema tagova za ovaj članak

Pretraga arhive

  • Email prijatelju Email prijatelju
  • Verzija ta štampu Verzija ta štampu
  • Tekst Tekst

Vaša ocena

0